LAURITS FLENSTED-JENSEN

LAURITS FLENSTED-JENSEN

LAURITS FLENSTED-JENSEN

Laurits Flensted-Jensen er en dansk filminstruktør – født i 1985. Uddannet som dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2013 med afgangsfilmen ‘Sne’. I 2015 instruerede han fiktionsafgangsfilmen ‘Melon Rainbow’.

‘Melon Rainbow’ vandt prisen på Odense Filmfestival for Bedste Danske Kortfilm og blev udtaget til festivalen SXSW i Austin. Både ‘Sne’ og ‘Melon Rainbow’ blev udtaget til Rotterdam Filmfestivalen.

‘Usynligt Hjerte’ (2018) er Flensted-Jensens debutspillefilm. Filmen blev udtaget til sidekonkurrencen New Directors på San Sebastián International Film Festival, mens den også var nomineret til Politikens talentpris for nye, danske instruktører på CPH PIX. I filmen følger vi tre mennesker bundet sammen af livets omstændig­heder. De bevæger sig over et døgns tid i et askegråt og deprimerende København, hvor deres veje krydser hinanden.

Den tidligere stofmisbruger og nuværende handicaphjælper Niklas småhustler sig gennem dagen og vejen, mens hans lillebror Frederik er på vej ind i en verden af fodboldvold og kriminalitet. Frederik opdager en pornofilm med brorens ekskæreste Laura, der efter en kort karriere i den knap så glamourøse ende af den amerikanske filmbranche er tilbage på dansk jord.

Laurits deltager i talken: REIMAGINE DISABILITY: Handicap og medier: Repræsentation eller shitstorm – lørdag d. 24. august 2019 – læs mere om talken her.